Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.07.2009 21:22 - Защо не отидох на July Morning...
Автор: kirilstankov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 12601 Коментари: 37 Гласове:
0

Последна промяна: 01.07.2009 23:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Годината е 1986. Датата - 30 юни.
Петима "юноши", както тогава се наричаха младите хора, всички с дълги коси и дънкови якета се събират на вълнолома във Варна. Спонтанно, без никаква конкрента идея. Със сигурност без никаква мисъл, че започват някаква традиция. Може би поради простата причина, че по онова време нямаше денонощни кръчми.
Започва голямата ваканция, започва лятото - време на свобода, път, море, безгрижност.
По една случайност решават да изпеят July Morning (за тези които не знаят - третото парче от албума "Look At Yourself" на Uriah Heep, 1971). И после Sunrise (The Magician"s Birthday, 1972). С китари, не с уредби. Това е. Така се ражда July Morning.

На следващата година юношите са вече 20-30, на следващата над 100. Мястото си остава същото - вълнолома във Варна.

Няколко години по-късно, тези които за първи път прекарват нощта срещу 1 юли на брега на морето ще спрат да се събират на вълнолома. Отиват на юг, във Варвара. Или на Галата. Но не и там където от идеята за July Morning не е останало нищо - местата където сега се събират хиляди, където цяла нощ се предлагат напитки, сандвичи и безплатни презервативи...

А каква всъщност е идеята? Нищо особено. Да се отбележи началото на лятото. Да се почете "култа" към свободата. Която тогава беше в голям дефицит. Но тези, които я търсеха знаеха какво е. И че тя се ражда първо в душата.

Годината е 2009. 30 юни. Един човек е убит в спор за място за палатка на Джулая.
Във Варна, седнали пред хотелите, построени от същите онези, за които на времето свободата нямаше никакво значение, а днес я мерят с пари, седят връстници на онези петимата, пият скъпи коктейли и се любуват на лъскавите си коли, паркирани наблизо. Изгрева може и да не дочакат, зад тях е комфорта на хотелската стая. Може би нямат нужда да търсят свободата си. Смятат, че са я намерили или поне, че могат да я купят.

Около Каварна се събират хиляди, подмамени от рекламите за рок фест и посрещане на "празника" с един от вокалите на Юрая Хийп. Кметът на града организира концерт след концерт, превърнал един цял град в собствена фирма. Нарисувал образите на собствените си рок идоли върху фасадите на блоковете, които въпреки това имат вездесъщия социалистически облик. Капанчета продават топла бира и соеви кебапчета. Тълпа. Шум. Премрежени погледи. Тонове боклуци и пластмасови бутилки. Миризма на изтощени хора.

Само на няколко километра се ширят хектари голф игрища. Кметът без съмнение има "пръст" и там. Достъпът е ограничен. Позволен е само за тези, които нямат нужда да търсят свободата, защото, както вече писах, са свикнали да я купуват. Абсурден контраст. Но на кого му пука? Нали се правят пари. И от Джулая и от Голфа. The show must go on...

Къде ли са онези петимата? Един е в София. Един е мъртъв. Един си гледа детето във Варна. Но със сигурност не са нито в Каварна, нито на плажа в Бургас. Нито някъде другаде, където полуразумни същества се друсат под ритъма на еднообразна техно музика или - да! - чалга. За да дочакат изгрева с неизменната песен, за която нямат идея каква и чия е, да не говорим за какво се пее.

Е, слънцето все пак изгрява, слава богу, или - както преди няколко години ми каза един от онези петимата - "И тая година го пуснаха... Да видим следващата."

Една позната ми писа преди малко, че съжелявала, че не могла да иде "На Джулая". Нямало квартира... Само че, на Джулай не се ходи. Джулая не е място, нито дата. То е състояние на духа. Търсене. И понякога, ако наистина искаш, е и намиране.

Сигурно ви е ясно защо не "отидох" на Джулая. Няма нужда. Ако искаш, може да си на July и в Тамбукту. Или в Тутракан (чиито враг номер едно навремето беше Роналд Рейгън).

Това е. Годината е 2009. Датата - 1 юли. Джулая все още не е мъртъв, ако и да се опитват да го убият с пари, организация, концерти и кебапчета.



There I was on a july morning
Looking for love
With the strength
Of a new day dawning
And the beautiful sun

At the sound
Of the first bird singing
I was leaving for home
With the storm
And the night behind me
And a road of my own

With the day came the resolution
Ill be looking for you
La la la la

I was looking for love
In the strangest places
Wasnt a stone
That I left unturned
Must have tried more
Than a thousand faces
But not one was aware
Of the fire that burned

In my heart, in my mind, in my soul
La la la la

There I was on a july morning
I was looking for love
With the strength
Of a new day dawning
And the beautiful sun

And at the sound
Of the first bird singing
I was leaving for home
With the storm
And the night behind me
Yeah, and a road of my own


Тагове:   morning,


Гласувай:
0



1. анонимен - ot men
01.07.2009 21:40
prekrasno e samo ti me razbira6
цитирай
2. анонимен - Много вярно...
01.07.2009 21:44
Браво. Пишеш много хубаво!
цитирай
3. анонимен - Все тез кметове виновни
01.07.2009 22:16
Ми що да не изкара местното население некой лев от хубавата традиция. Кмета на Краварна просто им помага. Света така и така си е тотално комерсиален, че к`во остава за българския East Coast /то чунким има West/. Консуматорско общество от Ванкувър до Владивосток, дето казваше Жан Валжан.
цитирай
4. kirilstankov - Краварна :)
01.07.2009 22:20
анонимен написа:
Ми що да не изкара местното население некой лев от хубавата традиция. Кмета на Краварна просто им помага. Света така и така си е тотално комерсиален, че к`во остава за българския East Coast /то чунким има West/. Консуматорско общество от Ванкувър до Владивосток, дето казваше Жан Валжан.


Ами да, Краварна.. Нека си вадят парите както искат. От крави или от музика. Ама не е в това смисъла на тоя "празник" :)
цитирай
5. анонимен - PS
01.07.2009 22:22
Май и Джон Лоутън нема нищо против комерсиалния празник, Цонко Цонев и Краварна. И предния пост е мой.
Гъба
цитирай
6. анонимен - Кирчо, прес 1986 не бяхме на вълн...
02.07.2009 09:43
Кирчо,прес 1986 не бяхме на вълнолома а на полянката до Аквариума.На следващата година отидохме на вълнолома защото на пловдивчани им стана тясно,а Дончо от Габрово искаше да лови гларуси за чорба:)))
цитирай
7. burberry - Да, прекалено много се институц...
02.07.2009 09:54
Да, прекалено много се институционализира Джулая. Като малка ходех с баща ми - беше истинско някак. Вечерта преминаваше неусетно в разговори и песни. Едно лято Варна осъмна с плакати - организация къде кой да си празнува. Плажовете и Морската градина се напълниха с измет и се превъзнаха в градски тоалетни... Отказах се - това не беше Джулаят от спомените ми.

Една лятна вечер в Созопол... а дали не беше Несебър... Беше 30.06, а по плажовете нямаше хора. Почувствах се добре - опорочената традиция не беше стигнала до тук... По някое време дойдоха някакви младежи, надрусаха се и си заминаха. Ей ти новата традиция...

Посрещам Джулая в леглото...
цитирай
8. vagro - ...
02.07.2009 10:06
Respect!
цитирай
9. анонимен - чудесен текст
02.07.2009 10:30
Поздравления за добрият текст и за онова особено състояние на духа на автора, което е успял д а предаде на читателите. Аз си стоя в офиса във Виена, предполага с ече трябва да работя върху одитния доклад за състоянието на една малка банка, но не мога да спра да чета текста и да се връщам към осемдесетте години, България, Варна, ваканциите....
цитирай
10. kasnaprolet9999 - Така си е, този празник може да се празнува
02.07.2009 10:31
навсякъде по света, само че не го правят, защо ли?
Джон Лоутън твърди, че никъде не го празнуват така, както в България, само ние ли уважаваме тази наречена от разбирачите-"нафталинова" музика?
Мисля си, че трябва да сме доволни, че тази традиция продължава, нищо че някои я комерсиализират, важното е да ни е топло на душите, защото този вечен хит трябва да се предава на поколенията след нас. Моите двама сина са почитатели на друг тип музика, но харесват и класиката - Битълс, Ролингстонс, Лед цепелин, Пърпъл с производните му, Ю рай хип, Юръб, Ю-то, често посещават рок - концерти, сега големият е там за концерта на Скорпионс. Няма лошо, нали?
цитирай
11. thedarkangel1977 - Джулая много се измени с годините. . ...
02.07.2009 10:44
Джулая много се измени с годините... годините, през които чалгата превзе народа, и днес не се слуша музиката, която преди мнооогооо години беше табу и я слушахме затворени в мазето на блока или в стаите си... едно време когато във Варна нямаше рок-клубове, после изникнаха един-два... и днес не знам даже дали още са живи, защото не съм в варна от 6 години.
днес децата се събират на покрива на блока в някакво планинско градче и посрещат джулая, без да знаят идеята за това...
днес Варна е зал;ята от кръчми, фолк-клубове...
Похвално е, че Цонко Цонев се опитва да запази рокаджийския дух, като прави рок-концерти... не го обвинявай за хотелите и голф-игрищата,нали чрез парите от тях поддържа града на който е кмет, нали с тези пари плаща на певците да дойдат в българия - нали с е сещаш че няма да дойдат на гости, само заради духа на бългаарите...
но,браво... това е може би най-смисления коментар от години насам, който съм чела за джулая морнинг.
цитирай
12. kirilstankov - Здравей. Не обвинявам Цонко Цонев, ...
02.07.2009 10:49
Здравей.
Не обвинявам Цонко Цонев, сигурен съм, че каквото прави, го прави с мерак и с добри мисли. Но някак не ми се връзва едното с другото. Идеята ми е, че да вкараш July Morning в рамките на някаква институция, в случая община Каварна (и Joker Media) е абсурд - нали тази традиция бе родена като бунт срещу една страшна, изгнила институция, наречена социалистическа държава...
Long Live Rock'N'Roll!!
цитирай
13. анонимен - bravo!
02.07.2009 10:59
евала, пич! добре си го написал!
цитирай
14. boltendahl - Е, не мисля, че Цонко се опитва да ...
02.07.2009 11:40
Е, не мисля, че Цонко се опитва да институционализира July Morning. Просто организира празник послучай първия ден на юли. И понеже е местният болярин - прави го в съответния мащаб. И понеже (предполагам) за тази семпла душица кебапчета са гвоздеят на всеки празник - гледа да ги осигури в изобилие навсякъде.
Не искам да гадая какви са му мераците, за мислите му съм сигурна, че не преливат от човеколюбие, но виж каквото и да прави (във връзка с т. нар. рок фестове в Каварна) го прави без капка познание по темата или като умишлено тотално игнорира "правилата" за организиране на подобно събитие. По стар български обичай - с пръдня - боя...
Затова, ако имам избор, и аз не ходя на Каварна.
цитирай
15. анонимен - :)
02.07.2009 12:11
хубаво е написано! :) напомни ми забравени и хубави неща :) Благодаря!
Ева
цитирай
16. анонимен - lelja
02.07.2009 12:23
Страхтно...мисля, че на младостта винаги ще й отива да бъде критична и искрена...колко хубаво сте го казали - Juli Morning е състояние на духа. Надявам се все така вие младите хора, да отсявате ценното и да отхвърляте пошлостите, с които ни затрупва ежедневието, за да се запазим поне мъничко хора иначе рискуваме да се чалгазираме тотално. И пишете, вие умеете и явно имате какво да кажете на хората. Успех!
цитирай
17. анонимен - ЛЕЛКА
02.07.2009 12:42
Пиши, младеж, идва ти от сърцето и грабваш вниманието ни! Браво! Ако станеш политик, ще бъдеш невероятен лидер! Бъди жив и здрав и пиши!
цитирай
18. анонимен - Джулая морнинг
02.07.2009 12:49
Браво!Много добре написано, но не смятам, че мероприятията на Цонко Цонев институционализират празника.Действително, Джулая е символ на духа, на поклона пред свободата, и най-вече, пред красотата!Но не смятате ли, че многобройната тълпа, събрала се на Камен бряг, не нарушава естестетиката на слънчевия изгрев?За съжаление, никога не съм ходила там, искам да отида, но как ще издържа да не спя цяла нощ?И все пак, остава ми надеждата, че ако отида,все някой ще ме събуди за изгрева на слънцето!
цитирай
19. rpatel - Напълно съм съгласна! И аз не ходих ...
02.07.2009 12:57
Напълно съм съгласна! И аз не ходих никъде! И защо да ходя, след като празникът е в душата ми, а не на някакво определено място! Джулая не е просто празник! Това е сивол на свободата на духа, на свободата да мечтаеш и да бъдеш себе си. И не кебапчетата и евтината бира го правят специален. А това което участниците носят в душата си! Мечтите за едно по-щастливо бъдеще!
цитирай
20. анонимен - размисли....
02.07.2009 12:58
АВТОРЕ,НЕ ЧЕ НЕ Е ВЯРНО ТОВА,КОЕТО СИ НАПИСАЛ... ДРУГАДЕ Е ПРОБЛЕМЪТ... КАК МИСЛИШ? ТОЗИ ПРОБЛЕМ НЕ Е В ОНЕЗИ СЪС КОКТЕЙЛИТЕ И СКЪПИТЕ ИМ КОЛИ,ОЩЕ ПО-МАЛКО В КМЕТА НА КАВАРНА.ЗАЩОТО ЦЯЛОТО БГ ВЪЗДИША: "ЕХ,ЗАЩО НЕ МОЖЕМ ДА ИМАМЕ И НИЕ КМЕТ КАТО ЦОНКО..." ВЯРНО Е НАЛИ?! ПРОБЛЕМЪТ Е В ХОРАТА КАТО ТЕБ (И МЕН,ДО ГОЛЯМА СТЕПЕН,ЗА СЪЖАЛЕНИЕ!!)..ПРОБЛЕМЪТ Е ВЪВ ВЕЧНИЯ НАШ НЕГАТИВИЗЪМ,ЧЕРНОГЛЕДСТВО И НЕДОВОЛСТВО! И АКО НЯКЪДЕ ПО СВЕТА НЕДОВОЛСТВОТО РАЖДА БУНТ И ЕВЕНТУАЛЕН ПОСЛЕДВАЩ ПРОГРЕС,В НЕЩАСТНАТА БЪЛГАРИЯ РАЖДА ЕДИНСТВЕНО И САМО ОЩЕ ПО-ГОЛЯМ НЕГАТИВИЗЪМ... ЗАЩОТО КОЙТО И ДА СЕ ПОЯВИ И КАКВОТО И ДА НАПРАВИ,НИЕ ВИНАГИ ЩЕ ГЛЕДАМЕ КОЛКО Е ОТКРАДНАЛ,КОЛКО Е КОРУМПИРАН,КОЛКО Е КОФТИ,КАК НИ Е ВЗЕЛ МЯРКАТА И Т.Н. И Т. Н..... ЧАШАТА ЗА БЪЛГАРИНА Е ВИНАГИ НАПОЛОВИНА ПРАЗНА,А НЕ НАПОЛОВИНА ПЪЛНА,ТАКА ЛИ Е? А ДЖУЛАЯ Е ПРЕКРАСЕН ПРАЗНИК - ИСТИНСКИ И СПОНТАНЕН,ТИ САМ РАЗКАЗВАШ КАК СЕ Е ПОЯВИЛ.ОТ ШЕПА ХОРА Е ТРЪГНАЛ И СТИГНАЛ ДО ТАМ,ЧЕ ГО ПРАЗНУВА ПОЧТИ ЦЯЛАТА НАЦИЯ,БАРАБАР СЪС СПЕЦИАЛНИТЕ ЗА ЦЕЛТА ГОСТИ ОТ ЧУЖБИНА! БЕЗ НЯКОЙ ДА ГО НАЛАГА С ДИРЕКТИВИ,ПОСТАНОВЛЕНИЯ ИЛИ ГЛАСУВАНИЯ...ПРОСТО ХОРАТА ИЗЛИЗАТ ДА ПОСРЕЩНАТ СЛЪНЦЕТО В НАЧАЛОТО НА ЛЯТОТО,КАКЪВ ПО ХУБАВ СИМВОЛ?!?!?! А НЕ КОЙ КОГО ПОБЕДИЛ,НАБИЛ,ЗАКЛАЛ ИЛИ ОСВОБОДИЛ,КАВОТО СИМВОЛИЗИРАТ ОСТАНАЛИТЕ ПРАЗНИЦИ....
ВПРОЧЕМ,АЗ ИМАМ ЕДИН ВЪПРОС КЪМ ТЕБ - АКО ПО НЯКАКЪВ КАПРИЗ НА СЪДБАТА ТИ МОЖЕШ ДА РАЗПОЛАГАШ С МНОГО ПАРИ,ИЛИ ВЛАСТ,КАК БИ ГИ УПОТРЕБИЛ? КАТО ДОСТОЕН СЪВРЕМЕНЕН БЪЛГАРИН,НАПРИМЕР.....?? ВДЯВАШ ВЪПРОСА МИ,НАЛИ?
АКО ИСКАШ,А И КОЙТО ЖЕЛАЕ,АЗ СЪМ НА mitkorum@abv.bg
цитирай
21. tili - Еее, няма го вече
02.07.2009 13:33
онова време, няма го вече и онзи протест. Никой не пише на стената на Нотариата "Обичаме те, Джон Ленън", никого не изключват от училище за това! И все пак - има някаква хубава традиция. Прочетох в постинга на едно Верче от Пловдив как три малки момиченца посрещнали Джулая на терасата на блока и били щастливи. не е ли хубаво?
цитирай
22. kirilstankov - Какъв младеж??
02.07.2009 13:35
анонимен написа:
Пиши, младеж, идва ти от сърцето и грабваш вниманието ни! Браво! Ако станеш политик, ще бъдеш невероятен лидер! Бъди жив и здрав и пиши!


Аз съм на 40 :)..
цитирай
23. kirilstankov - АВТОРЕ, НЕ ЧЕ НЕ Е ВЯРНО ТОВА, КОЕТО ...
02.07.2009 13:39
анонимен написа:
АВТОРЕ,НЕ ЧЕ НЕ Е ВЯРНО ТОВА,КОЕТО СИ НАПИСАЛ... ДРУГАДЕ Е ПРОБЛЕМЪТ... КАК МИСЛИШ? ТОЗИ ПРОБЛЕМ НЕ Е В ОНЕЗИ СЪС КОКТЕЙЛИТЕ И СКЪПИТЕ ИМ КОЛИ,ОЩЕ ПО-МАЛКО В КМЕТА НА КАВАРНА.ЗАЩОТО ЦЯЛОТО БГ ВЪЗДИША: "ЕХ,ЗАЩО НЕ МОЖЕМ ДА ИМАМЕ И НИЕ КМЕТ КАТО ЦОНКО..." ВЯРНО Е НАЛИ?! ПРОБЛЕМЪТ Е В ХОРАТА КАТО ТЕБ (И МЕН,ДО ГОЛЯМА СТЕПЕН,ЗА СЪЖАЛЕНИЕ!!)..ПРОБЛЕМЪТ Е ВЪВ ВЕЧНИЯ НАШ НЕГАТИВИЗЪМ,ЧЕРНОГЛЕДСТВО И НЕДОВОЛСТВО! И АКО НЯКЪДЕ ПО СВЕТА НЕДОВОЛСТВОТО РАЖДА БУНТ И ЕВЕНТУАЛЕН ПОСЛЕДВАЩ ПРОГРЕС,В НЕЩАСТНАТА БЪЛГАРИЯ РАЖДА ЕДИНСТВЕНО И САМО ОЩЕ ПО-ГОЛЯМ НЕГАТИВИЗЪМ... ЗАЩОТО КОЙТО И ДА СЕ ПОЯВИ И КАКВОТО И ДА НАПРАВИ,НИЕ ВИНАГИ ЩЕ ГЛЕДАМЕ КОЛКО Е ОТКРАДНАЛ,КОЛКО Е КОРУМПИРАН,КОЛКО Е КОФТИ,КАК НИ Е ВЗЕЛ МЯРКАТА И Т.Н. И Т. Н..... ЧАШАТА ЗА БЪЛГАРИНА Е ВИНАГИ НАПОЛОВИНА ПРАЗНА,А НЕ НАПОЛОВИНА ПЪЛНА,ТАКА ЛИ Е? А ДЖУЛАЯ Е ПРЕКРАСЕН ПРАЗНИК - ИСТИНСКИ И СПОНТАНЕН,ТИ САМ РАЗКАЗВАШ КАК СЕ Е ПОЯВИЛ.ОТ ШЕПА ХОРА Е ТРЪГНАЛ И СТИГНАЛ ДО ТАМ,ЧЕ ГО ПРАЗНУВА ПОЧТИ ЦЯЛАТА НАЦИЯ,БАРАБАР СЪС СПЕЦИАЛНИТЕ ЗА ЦЕЛТА ГОСТИ ОТ ЧУЖБИНА! БЕЗ НЯКОЙ ДА ГО НАЛАГА С ДИРЕКТИВИ,ПОСТАНОВЛЕНИЯ ИЛИ ГЛАСУВАНИЯ...ПРОСТО ХОРАТА ИЗЛИЗАТ ДА ПОСРЕЩНАТ СЛЪНЦЕТО В НАЧАЛОТО НА ЛЯТОТО,КАКЪВ ПО ХУБАВ СИМВОЛ?!?!?! А НЕ КОЙ КОГО ПОБЕДИЛ,НАБИЛ,ЗАКЛАЛ ИЛИ ОСВОБОДИЛ,КАВОТО СИМВОЛИЗИРАТ ОСТАНАЛИТЕ ПРАЗНИЦИ....
ВПРОЧЕМ,АЗ ИМАМ ЕДИН ВЪПРОС КЪМ ТЕБ - АКО ПО НЯКАКЪВ КАПРИЗ НА СЪДБАТА ТИ МОЖЕШ ДА РАЗПОЛАГАШ С МНОГО ПАРИ,ИЛИ ВЛАСТ,КАК БИ ГИ УПОТРЕБИЛ? КАТО ДОСТОЕН СЪВРЕМЕНЕН БЪЛГАРИН,НАПРИМЕР.....?? ВДЯВАШ ВЪПРОСА МИ,НАЛИ?
АКО ИСКАШ,А И КОЙТО ЖЕЛАЕ,АЗ СЪМ НА mitkorum@abv.bg


Че не е ли ясно, че разполагам с много пари и власт? :).. Майтап. За мен нито парите, нито властта имат особено значение. Парите да стигат, властта - само над собствения дух...
цитирай
24. kirilstankov - онова време, няма го вече и онзи п...
02.07.2009 13:40
tili написа:
онова време, няма го вече и онзи протест. Никой не пише на стената на Нотариата "Обичаме те, Джон Ленън", никого не изключват от училище за това! И все пак - има някаква хубава традиция. Прочетох в постинга на едно Верче от Пловдив как три малки момиченца посрещнали Джулая на терасата на блока и били щастливи. не е ли хубаво?


Чудесно!!
цитирай
25. анонимен - Аре пък ся болярин
02.07.2009 15:07
boltendahl написа:
Е, не мисля, че Цонко се опитва да институционализира July Morning. Просто организира празник послучай първия ден на юли. И понеже е местният болярин - прави го в съответния мащаб. И понеже (предполагам) за тази семпла душица кебапчета са гвоздеят на всеки празник - гледа да ги осигури в изобилие навсякъде.
Не искам да гадая какви са му мераците, за мислите му съм сигурна, че не преливат от човеколюбие, но виж каквото и да прави (във връзка с т. нар. рок фестове в Каварна) го прави без капка познание по темата или като умишлено тотално игнорира "правилата" за организиране на подобно събитие. По стар български обичай - с пръдня - боя...
Затова, ако имам избор, и аз не ходя на Каварна.

Ми стани сюзерен на местните боляри, организирай 1 концерт с черен хайвер и трюфели и хич не му мисли. Още повече, че можеш да четеш и мисли, ще рече си наследник на петричката врачка /вангелия ли там к`ва беше/, та нема да ти е никак трудно да отгатнеш к`во минава през главата на звездите дето ще акостират на твоята сцена от 1 страна и на публиката от друга. Освен ако тясната ти специализация не е четене на мисли на кметове и по- конкретно на такива от крайморските общини. Жалко само, че такива безценни специалисти като теб не организират показно как се правят концерти в бг ами си хабят енергията и времето с постинги по форуми и блогове. Пък без топла бира и студени кебапчета к`ъв е тоя празник. Да не би джулая да е началото на пости?
Гъба, отровна
цитирай
26. edinman - Хубав пост и явно
02.07.2009 15:36
ще предизвика и дълъг дебат.Ако този разговор не се
превърне в ещо пошло,както има такива-ок!
Аз лично се надявам изгрева на Първи юли,може и в края на живота си но да го посрещна с човек,който
ще го вижда през моите очи а аз през нейните :)
а наоколо само безбрежна морска шир.....
цитирай
27. buket - "Умниците" се появиха...
02.07.2009 16:01
Но до толкова умни, че не могат дори да разберат, че започната, една традиция се подържа такава, каквато е създадена.
Народ, който не може да подържа традиции, се приближава до пропастта.
цитирай
28. krotalka - Аз пък посрещнах слънцето на брега!
02.07.2009 16:48
Бяхме все хора на възраст. Най младите от компанията бяха на 30 години, останалите все такива, за които се смята, че са улегнали. С моите 62 год. сигурно им изглеждах като динозавърка. Нищо комерсиално нямаше при нас. Песни под съпровод на китара, малко стихове и приятелска атмосфера. Атмосферата се създава от хората. Дочаках изгрева на слънцето и съм доволна и щастлива!
цитирай
29. eleonoraknyazheva - Браво! Присъединявам се към разсъжденията ти
02.07.2009 18:28
в този постинг. Мислех си от вчера насам, че някой трябва да излезе с подобен постинг и се радвам, че си го направил.
Правилно : за посрещането на слънцето навръх 1-ви юли е важно състоянието на духа, а не да се превръща в един от многото летни купони, на които повече или по-малко заможни млади да се излигавят...
цитирай
30. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
02.07.2009 18:42
Най хубавият ми Джулай беше в един малък сливенски апартамент, пиейки бира с приятели и пеейки в абсолютна дисхармония с китарата... Пък който смята, че трябва да е на морето за да посрещне Джулая...е мога само да го съжалявам.
цитирай
31. анонимен - stila ti na pisane
02.07.2009 21:18
e kato na valsodar
цитирай
32. анонимен - e kato na valsodar Само че аз се ...
02.07.2009 21:24
анонимен написа:
e kato na valsodar

Само че аз се казвам Кирил, а не Радослав.
цитирай
33. анонимен - Показваш на нескромните от екрана и ...
02.07.2009 22:19
Показваш на нескромните от екрана и от вестниците как се прави журналистика. Ти както си искаш - така го наречи. Но за мене журналистика се прави така, както я правиш ти - с мисъл.
цитирай
34. анонимен - трахотен си ,пич!
02.07.2009 22:26
няма начин - от дряново , горно нанадолнище ,коматево направихТЕ "традицията "...
абе , щом си вярваш , живей си - нетът е пълен с такива като теб и продължава да набъбва !
цитирай
35. kirilstankov - Транскрипция..
04.07.2009 05:49
kasnaprolet9999 написа:
навсякъде по света, само че не го правят, защо ли?
Джон Лоутън твърди, че никъде не го празнуват така, както в България, само ние ли уважаваме тази наречена от разбирачите-"нафталинова" музика?
Мисля си, че трябва да сме доволни, че тази традиция продължава, нищо че някои я комерсиализират, важното е да ни е топло на душите, защото този вечен хит трябва да се предава на поколенията след нас. Моите двама сина са почитатели на друг тип музика, но харесват и класиката - Битълс, Ролингстонс, Лед цепелин, Пърпъл с производните му, Ю рай хип, Юръб, Ю-то, често посещават рок - концерти, сега големият е там за концерта на Скорпионс. Няма лошо, нали?


Искам само да отбележа, че групите споменати по-горе се казват: Бийтълс, Ролинг Стоунс, Юрая Хийп, Юръп (които според мен нямат нищо общо с рока), Ю-2. Също - не е Джулая Морнинг, а Джулай Морнинг.

Просто забележка, ако толкова държите да се пише всичко на Bylgarski.. :D
цитирай
36. анонимен - Много романтично Кириле. 1986 н...
05.07.2009 21:27
Много романтично Кириле.1986 нещата бяха много прости.Само е
цитирай
37. kirilstankov - Много романтично Кириле. 1986 н...
06.07.2009 12:47
анонимен написа:
Много романтично Кириле.1986 нещата бяха много прости.Само е


Само е?? :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kirilstankov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 141238
Постинги: 12
Коментари: 119
Гласове: 127
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031