Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2010 03:56 - ПОЖАР!!
Автор: kirilstankov Категория: Политика   
Прочетен: 3184 Коментари: 2 Гласове:
3



Така...

Седя си на село и се опитвам да се скатая от всичката лудост,която е обзела това малко петно от земното кълбо, наречено България, наливам си вечер ракия, за да спазвам традицията, а и кондицията на черния си дроб, ала не щеш ли - идилията бива пометена извендъж с една уж незначителна новина: "Пожар в Израел, а Бат" Бойко ще прати 70 огнеборци!".
Супер. Правилно реагира главния пожарникар. Само че... там гори гора, хълм, планина и хората (ако и да се евреи :) ) имат нужда от техника - самолети с резервоари, с каквито (е)Бат Бойко не разполага, ако и да е приватизирал цялата държава.
Просто в нея няма такава техника. Ако някога е имало - открадната е.
Но това е дребния проблем. Изхвърлил се човека - типично за него. Вече толкова се е надул, че си вярва сам. В други обстоятелства би могло да е причина за виц. Ала, уви, според мен, това е само един от симптомите на фашизоидинизирането (малко сложна думичка) на българската политика, откак този самозван пожарникар се докопа до властта.
Преди година и половина, в еуфорията от изборната "победа", пожарникарят каза: "Е, сега само да не ми кажат, че не сме ги "били""... Аз усетих леко изтръпване от тази реплика, но бързо я забравих. Сега обаче си я спомням пак. "Бой". "Битка", "Бойко". Сила, власт, насилие. Арогантност, комплекси, простотия. За съжаление само тези понятия ми идват в главата, когато си представя псевдо-респектиращата фигура на премиера-пожарникар. Или по-скоро обратното - пожарникаря-премиер.
Защо го търпим? Или... защо го избрахме? Аз - мисля, че е ясно, - не съм гласувал за него. Ала защо този народ го избра? Толкова ли сме загнили духовно? Няма ли в тази страна други личности, които да грабнат вниманието на тълпата? Явно не. Къде тогава отиваме? Накъде сме тръгнали? На заколение ли? Защо???

Щото търпим. Като овце. Ние сме свикнали (вече) да търпим всичко... Ето кратка реминисценция:

Бат Бойко каза, че е научил много от Тодор Живков, но за съжаление никога няма да стигне неговата класа.
Назначи ченгето Божидар Димитров за министър на най-ненужното, виртуално ведомство в България. Заедно с още няколко некадърници и комплексари на по-нужни длъжности.
Бойко прелита над България за да открива какво ли не - Батман да се прекръсти на БатБой - от дупки за пътища до краварниците на бивши "не-много добри" курсанти от пожарникарския "институт".
Скоро ще направи учените държавни служители, а за изкуство ще дава пари само "при възможност".
Ще забрани на малките населени места да си избират кметове, за да може да слага там свои пионки (страх го е от провала, който му вещаят местните избори).
Вместо да намали данъците, както обеща, ги качва.
Не променя абсурда всички плащания към бюджета да минават през частна банка, собственост на приятелката му.
Изнасили пенсионната система и буквално открадна парите на десетки хиляди хора.
Продължава да краде от здравната осигуровка на всеки един от нас, вливайки я в държавния бюджет, същевременно оставяйки болници и клиники в окаяно състояние.
Поръчва хубаво време за да се завършат всички строежи на земята, но нека първо тези в България...
За всичко недъгаво и неизпълнено обвинява "предишните" властници.
Покровителства мародери - виж "братя Галеви".
Всички несъгласни с идиотщините му определя като "врагове".
И т.н. и т.н.

Крачката от сегашното положение до явен или скрит тоталитаризъм е много малка. Това е истинската цел на БатБой, и явно я постига. Но той не е виновен - всички ние сме.
Що да не променят и конституциятя с едно единствено изречение: "Бат Бойко над всичко!"?

Но... и аз не знам защо пиша всичко това. Какво можем да сторим? Имаме ли сили пак да се вдигнем срещу тоталитаризма? Да напълним площадите? Да слушаме песните на Щурците и на Кръпката? Имаме ли още поне малко от хъса, който ни караше да не усещаме студа в оная зима? И да скачаме и да крещим?
Ако да - нека го направим пак, но с малка промяна - вместо "Кой не скача е ченге", да се пее: "Кой не скача е Пожарникар!".










Гласувай:
3



1. misbis - той просто изпълнява поръчките на западния синио-зелен "коминтерн"
04.12.2010 05:37
платиха му и му наредиха да прави каквото прави...не че го защитавам, но нашите политици са отражение на световните си господари.Та-НА КОГО СЛУЖИ БОРИСОВ?
Това е важно да се разбере.Защото ако не разберем световните сили и игра,няма как да разберем и нашите им слуги.
И все още ли вярваш,че ние ги избираме? Политиците ги назначават...
цитирай
2. misbis - а забравих
04.12.2010 05:39
гот е на село,нали? :-)))
поздрави от мен,една "селянка" :-))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kirilstankov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 141257
Постинги: 12
Коментари: 119
Гласове: 127
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031