Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2013 02:07 - Не ни обвинявайте!
Автор: kirilstankov Категория: Политика   
Прочетен: 2291 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 29.11.2013 15:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Не ни обвинявайте!

Ние правим каквото можем.

Когато мислихме, че протестираме в името на морала – протестирахме. Навремето даже скачахме, но вече ни болят колената.

Когато виждаме гадостите в света в който живеем се гнусим! Не оставаме със затворени очи, все едно нищо не се е случило. Дори и да не излизаме да пролеем кръв, сме ранени в душите си и се питаме „Защо?“.

Когато деца мрат поради липса на пари за тяхното лечение, а депутати биват спасявани от протестиращите с цената на заплатите на стотици полицаи с обезличени умове и озлобени лица се питаме „Къде сбъркахме“? Нали времето беше наше?

Когато приятел има нужда от помощ – помагаме. Дори и когато не е приятел. Помагаме дори за операции на котки и бездомни кучета. Ние сме тези, които си записват IBAN-a на сметките за същите тези деца и помагаме с каквото можем.

Ние сме тези, които се опитват да запазят духовността и свободата в това място, наречено България – свирим, пеем, пътуваме, изпълваме плажовете, които не искаме да превърнете в бетонни затвори за презадоволени вносни туристи.

Ние се любим истински, не правим секс. Слушаме музика, а не „чалга“. Ние, тези които презирате, се усмихваме тъжно, когато видим изкривените ви от лъжа лица!

Ходим на кино с билети, вместо да сваляме евтини боклуци от „Интернет-а“. Купуваме си дискове. Плащаме си данъците. Не хвърляме фасове. Когато идем на палатка оставяме по-чисто, отколкото сме намерили. Даваме предимство. Усмихваме се. Псуваме идиотите, мутрите, дебелокожите изроди, които по неясно стечение на обстоятелствата имат „власт“ над нашето ежедневие. Това е благородно псуване, другари, псуване от безизходица - оставихте ни без нежност!

Ние искаме да спасим природата, да има въздух и вода за децата ни. Искаме да има въздух и вода и плажове и планини и гори и за вашите деца! Виждате ли колко сме великодушни? Защото вие няма да възпитате вашите деца да бъдат добри, защото вие не сте!

Впрочем, дали думата „добър“ не ви звучи като „идиот“? Защото от Достоевски сте прочели само заглавията.

Ние сме тези, които не понасят омразата. Ние събираме дрехи и храни за хора, изпаднали в беда и потърсили убежище в тази бедна страна. Вие толерирате фашизоиди и се крепите на параноята им.

Ние сме тези, които не крадем по принцип. Крадем от природата, която някои приватизираха. Крадем малко свобода, която намираме сами, защото свободата вече (а и никога) не е била реална. Бягаме от вас и вашия гнусен свят и се крием на места, които сами създваме, защото страната, която обичаме, бе превърната от вас в кочина, в психиатрична клиника, в зоологическа градина за продажници.

Не ни винете!

Няма за какво да си говорим. Вие сте на другия бряг на реката, и тя е толкова бурна, че няма смисъл да си крещим. И за вас реката е ограда от метални заграждения. А лодката е бял автобус.

Ние просто не можем да бъдем като вас!

Жалкото е, че вие вече няма как да бъдете като нас.

Ние сме нормалните, ако и леко откачени, смешни, талантливи, безпътни, уморени, но все пак – нормални. Вие сте злото.

Не ни винете, че не знаем какво искаме – знаем! Но не можем да го поискаме от вас. Вие не можете да ни разберете, а ние не можем да ви търпим! Затова,  единственото, което можем да направим е да съществуваме. Въпреки вас. И можем само да ви показваме, че ни има. Даже и „оставка“-та не ви искаме, защото тя няма да е искрена, а ще е плод на следващата далавера, на следващото договаряне между вас.

Ние не се договаряме, ние сме такива. Затова – не ни винете, че нямаме партии, движения и програма – не ни трябват. Ние сме такива.

Вие няма да се махнете скоро. Но и няма да бъдете запомнени!

Но ние няма да изчезнем, обещаваме ви. Ще мине зимата, ще дойде пролет и ние пак ще ви  досаждаме, без да ви казваме какво точно искаме. Защото не можем да го искаме от вас.




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. shveik5 - Искрено, силно, от сърце, съпричастен съм!
28.11.2013 21:11
Всеки млад е длъжен да се бори за бъдещето си, па макар и да е мисия невъзможна дори, както е при нас, не се напъват само готованите, мърдите, скопените умствено! Дерзайте! Защото Бог е високо а цар е крадец и лъжец и ако ви няма и вас няма и надежда има!
цитирай
2. staler - като не знаете какво конкретно и...
01.12.2013 20:10
като не знаете какво конкретно искате ,по добре си стоите на палатките сред природата.защото след вашите високо морални акции,на нормалните хора им се гади от протестиращи. утре може да се появи някои с смислени искания и тогава хората ,оглушали от сватбарската ви стрелба в въздуха,може да не го чуят..
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kirilstankov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 141286
Постинги: 12
Коментари: 119
Гласове: 127
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031